جدیدترین اخبار :
  • مکران کجاست؟
  • سواحل مَکُران نیازمند زیرساخت‌های اینترنتی برای توسعه اقتصاد دریا محور است
  • منطقه آزاد سیستان، دومین منطقه آزاد جدید راه‌اندازی شده در کشور
  • بندر چابهار فرصتی استراتژیک برای اقتصاد افغانستان
  • اولین جلسه شورای راهبردی دیپلماسی اقتصادی مناطق آزاد کشور برگزار شد
مشاور رییس جمهوری:

اصلاح برخی ساختارها برای حمایت از کالای ایرانی لازم است

اقتصادی | تاریخ خبر : 97/03/30 | تعداد بازید :2611
مشاور رییس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی در این مناطق به سوی مواد اولیه و کالای ایرانی باکیفیت و رقابت پذیر هدایت شده است این موضوع به اصلاح برخی ساختارها و قوانین در کشور نیاز دارد.

به گزارش سه شنبه دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، «مرتضی بانک» که در مراسم تودیع و معارفه معاون تولید، صادرات و فناوری این دبیرخانه سخن می گفت، ادامه داد: مصرف تولیدات داخلی به جای خارجی در صورت تناسب قیمت ها و کیفیت یکسان نه فقط باعث حمایت از تولید و کالای ایرانی می شود، بلکه سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی فعال در مناطق آزاد را به استفاده بیشتر و موثر از این کالاها تشویق می کند.
وی پیشنهاد کرد ورود کالاهای تولید شده در سرزمین اصلی به مناطق آزاد شامل مقررات کالای صادراتی شود. این پیشنهاد اکنون در لایحه مالیات بر ارزش افزوده در مجلس شورای اسلامی مطرح است.
بانک ادامه داد: سهولت در واگذاری و اخذ مجوزها می تواند در جلب و جذب سرمایه های داخلی و خارجی موثر باشد.
وی افزود: ایجاد نهادهای ارتباطی میان مناطق آزاد با فعالان بخش خصوصی و مناطق آزاد دستگاه ها و نهادهای هدف در بخش سرمایه گذاری باعث می شود سرمایه گذاران شرایط، مزیت ها و ظرفیت های مناطق آزاد را بهتر بشناسند. ضمن اینکه این نهاد کمک می کند سرمایه گذار راهنمایی شود در چه بخشی می تواند سرمایه گذاری کند تا هم از حمایت از مناطق آزاد و هم از امنیت سرمایه خود اطمینان داشته باشد.
مشاور رییس جمهوری همچنین بر ضرورت ایجاد سازوکارهای لازم برای رسیدگی به مشکلات و رفع نیازهای فعالان اقتصادی در مناطق آزاد تاکید کرد.
وی گفت: عملکرد صادراتی مناطق آزاد از سال 1392 تا 1396 نشان می دهد مناطق آزاد در توسعه صادرات کالای تولیدی و بازصادرات (صادرات مجدد) موفق بوده است و برنامه های حمایتی و ایجاد ظرفیت های جدید برای توسعه بیشتر پیاده سازی می شود.
بانک ادامه داد: قوانین و مقررات مناطق آزاد به عنوان یک الگو برای تحرک بخشی به فعالیت های اقتصادی است و رویه هایی را خارج از سرزمین اصلی دنبال می کند.
«ماهیت و قوانین مناطق آزاد بر اساس فعالیت صد درصد پایدار و با تکیه بر توان بخش خصوصی استوار است».
وی گفت: مناطق آزاد زیرساخت های لازم برای ایجاد کسب و کارهای نوین از طریق فضای مجازی و استارت آپ ها را دارد.
دیروز (دوشنبه) «اکبر افتخاری» به عنوان سرپرست معاونت تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی منصوب شد.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل